Workshops Oude Muziek uit Leiden

Tijdens het festival zijn er diverse workshops waarin muziek centraal staat die in de 18e eeuw in Leiden is gecomponeerd. Hoewel Leiden na een glorieuze 17e eeuw in de 18e eeuw aan een tanende welvaart leed, blijkt het muziekleven in deze tijd veel rijker te zijn geweest dan lang is gedacht. De universiteit speelde daarin een niet te onderschatten rol. Daarom draagt het Schuyt Festival 2022 de titel Vol van muziek, Universiteitsstad Leiden 1700-1800.

Repertoire
Het repertoire bestaat uit muziek uit de 18e eeuw die op enige wijze met Leiden te maken heeft. Dat kan zowel uitgesproken barokmuziek zijn, als muziek in de ‘galante stijl’, de stijl die zich ontwikkelde uit de hoog barok in de richting van het classicisme van Haydn en Mozart. Denk aan componisten als Schickhardt, Groneman, Hellendaal en Solnitz.

Voor wie?
De workshops zijn bedoeld voor strijkers, houtblazers en luitisten/harpisten/gitaristen, voor zowel instrumentalisten die in lage stemming spelen (415Hz) als instrumentalisten die in hoge stemming (440Hz) spelen.

Niveau
De workshops zijn bedoeld voor gevorderde amateurs die beter geïnformeerd willen worden over historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk.

Docenten
Susanne Gersch (blokfluit en traverso)
Margo Fontijne (viola da gamba)
Ciska Mertens (luit)

Tijden
De workshopsessies zijn gepland op de volgende tijden:
– zaterdag 11 juni van 10:00 uur – 12:30 uur
– zaterdag 11 juni van 13:30 uur – 15.30 uur
– zondag 12 juni van 10:00 – 12:00 uur
Er wordt gerepeteerd op locaties van BplusC, in het centrum van Leiden.

Presentatie
Zondag 12 juni om 13:00 uur in Museum De Lakenhal in Leiden.

Kosten
€ 10,= per persoon.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei 2022 door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

    Aanmelding workshop Oude Muziek uit Leiden op 11 en 12 juni 2022

    Let op: na aanmelding ontvangt u per e-mail een factuur voor deelname aan de workshop. De kosten voor deelname bedragen € 10,= per persoon.

    [c4wp_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Terug naar het programma-overzicht