pagina sluiten      
 

Ontdekkingsreizen: workshop Schuyt instrumentaal
Voor wie de muzikale wereld van Schuyt musicerend wil ervaren worden enkele workshops georganiseerd. Bespelers van oude muziekinstrumenten als luit, viola da gamba, blokfluit, barokviool en klavecimbel kunnen zich daarvoor aanmelden. Maar ook bespelers van de moderne viool of cello en klassieke gitaristen zijn van harte welkom. Onder de ervaren leiding van blokfluitiste en traversospeelster Susanne Gersch, luitspeelster en zangeres Eveline Juten en (barok-)violist Stijn Schmeddes zullen er in twee dagen door een gemengd ensemble enkele stukken worden ingestudeerd, waarvan het resultaat op zondag in de Lokhorstkerk gepresenteerd wordt, samen met het resultaat van de vocale workshop. Voor spelers die niet twee dagen kunnen komen is er de mogelijkheid om aan één workshop (naar keuze) mee te doen; deelname aan de presentatie is in dat geval in overleg.

Docenten
De CV’s van de docenten zijn te vinden op de pagina Wie is wie?

Plaats
Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a.

Tijden
Zaterdag 11 juni 14:00-15:30
Zondag 12 juni 10:00-11:30

Gezamenlijke presentatie van de workshops
Zondag 12 juni 13:30 in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1

 

Kosten
De kosten voor deelname aan twee dagen bedragen € 25,00 (voor studenten € 17,00). Wie slechts aan één dag kan of wil deelnemen, is
€ 15,00 (voor studenten € 10,00) verschuldigd.

Aanmelding
Graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 1 juni. U kunt zich aanmelden door te betalen. Dan zal per e-mail contact met u worden opgenomen en kan nadere informatie worden gevraagd en gegeven.

Bladmuziek
Vanaf 15 mei is de muziek beschikbaar en zal deze (per e-mail) toegestuurd worden. Voor luitspelers zullen er partijen op verschillend niveau in tabulatuur gezet worden.

Stemming
Er wordt gespeeld op de moderne toonhoogte van A = 440.

Overig
U wordt verzocht om zelf voor een muziekstandaard te zorgen.

Vragen?
Stuur een e-mail aan voorzitter@nederlandseluitvereniging.nl. Vermeld ook uw telefoonnummer, dan kunt u indien nodig worden gebeld.