pagina sluiten      
   

La Barca vaart door...

Een familievoorstelling voor jong en oud

Muziektheaterleerlingen van BplusC presenteren La Barca vaart door...

Geïnspireerd door een compositie van Cornelis Schuyt (La Barca = de schuit) hebben vijf volwassenen en acht kinderen onder leiding van docent en regisseur Claudia Berman onderzoek gedaan naar het leven en werken in Leiden in de Gouden Eeuw.

Weken achter elkaar muzikaal onderzoek, liedteksten ontwerpen en improviseren op basis van stukken uit de muzikale geschiedenis en de levens van mensen uit de stad Leiden bleek vruchtbaar.

Deze familievoorstelling (vanaf 4 jaar) begint met een scène in de Pieterskerk ten tijde van het bestand van de 80-jarige oorlog, waar de jonge Rembrandt van Rijn en zijn leeftijdsgenoten ontdekken dat Leiden wellicht te klein is voor hun grote toekomstdromen. Ze gaan voor een familielid op zoek naar een moeilijk verkrijgbaar ingrediënt voor een medicinale drank.

Als ze uiteindelijk het schip vinden dat ze zoeken, beleven ze ongewild een groot avontuur.

Kom kijken en luisteren naar een spannend uurtje toneel, zang, luiten en fluiten!

De voorstelling wordt twee maal kort achter elkaar gespeeld om alle vaders en moeders, opa's en oma's, broers en zussen, neven en nichten en iedereen die het verder wil meebeleven een plaatsje te gunnen, maar wees er snel bij, want de schuit is zo vol!